tiistai 24. syyskuuta 2013

Sirkus

Lastenkulttuurikeskus Rulla (Tampere) tilasi kiertävän sirkuksen itselleen, ja mehän sen tietysti rakensimme. Tämä isohko tilaus oli samassa erään luokkalaiseni opinnäytetyö.

Minä sain tehtäväkseni tehdä aasinhäntä-pelistä pelle-version. Päätimme, että magneetti on paljon turvallisempi lasten käsissä kuin terävät neulat, joten kävin tilaamassa hitsaus ja levytys-osastolta 800x600x2,5mm-kokoisen peltilevyn. Sen pinnoitin ruosteensuojamaalilla, joka tarttuu metalliin hyvin. Sen päälle taas pystyi maalaamaan muillakin maaleilla.

Itse pellen maalasin tavanomaisilla sisämaaleilla ja pastoilla sävyttäen. Päälle tuli kolme kerrosta natura-lakkaa. Pellelle hain kaksi valmista vaahtomuovinenää Punanaamiosta, ja pienen muokkauksen jälkeen kiinnitin niihin magneetit kuumaliimaa apuna käyttäen. Näin pellellä on suoraan varanenäkin mukana.

 
Wohoo
 
 
Toinen työni oli tehdä seitsemän maalausta sirkuseläimistä. Ne tulivat yhden sirkusvaunun kylkeen kurkistusluukkujen alle.
 


 
 
 




Leikkasin sopivan kokoiset ja muotoiset palat konepahvista. Sitten hahmottelin eläimet kevyesti lyijykynällä (etsittyäni  ja tulostettuani ensin hyvät mallikuvat) ja sitten maalasin ne tavallisilla, vesivärimäisillä peiteväreillä.

Olen hyvin tyytyväinen näihin, koska en yleensä ikinä piirrä tai maalaa eläimiä. Nämä siis ovat harvinaisen hyviä eläimiä minulta. :D

Valmiit kuvat suojasin kontaktimuovilla, koska ihmiset (varsinkin lapset) kuitenkin koskevat niihin sormillaan. Kontaktimuovi suojaa niiltä kaikelta mahdolliselta, mitä lapsista vain voi irti saada.



Lopuksi kuvat asennettiin sirkusvaunuun luukkujen alle. Eiköhän lapsilla ole ihan kivaa availla luukkuja, ja löytää niiden takaa erilaisia eläimiä. "Kato äiti! Kaahu ajaa pyölällä!"

- Mea


 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti