lauantai 30. tammikuuta 2016

Kauhu-proppeja

Syksyllä 2015 osallistuin Tampereen Ylippilasteatterin Halloween-pläjäykseen tekemällä sinne vähän proppeja. Panostukseni oli tosin melko pieni, mutta oli kuitenkin. Tapahtuma oli nimeltään TaYt goes HORROR!

Kauhukeittiöön valmistin teratooman lasipurkissa ja myrkkypullon.

Teratooma


Ensin tein teratooman. Tuon kasvaintyypin valitsin, koska ne ovat ällöttävämpiä kuin useimmat kasvaimet. Teratoomassa saattaa nimittäin kasvaa mm. hampaita ja hiuksia. 
Aluksi leikkasin vaahtomuovista (vanhaa patjaa) epämääräisen muotoisen möykyn. Tähän käytin ihan saksia. Purkki löytyi kirpputorilta.


Seuraavaksi valmistin cernit-massasta hampaita ja verisuonia. 


Massasta valmistetut osat uunitin, ja käsiteltyinä ne kovettuivat kestäväksi muoviksi.

Vaahtomuovimöykky sai päälleen useamman kerroksen mustaa ja punaista akryylimaalia.



Seuraavaksi kiinnitin massasta tehdyt osat möykkyyn käyttäen kuumaliimaa.


Valmiin möykyn upotin lasipurkkiin. Purkin veden värjäsin vesivärillä.


Lopuksi tulostin netistä sopivan etiketin, leikkasin sen irti, kirjoitin siihen ja liimasin kanteen kiinni.



Myrkkypullo 


Idea myrkkypulloon lähti puhtaasti siitä, että satuin töissä löytämään kivan mallisen lasipullon. Kotona sitten aloin vaihtamaan siitä etikettejä. Etiketit löysin ihan vain netistä ja tulostin ulos.




Kun etiketit olivat paikoillaan, lisäsin pulloon vettä ja värjäsin sen tekoverellä. Korkki kiinni ja a vot!



 Ruumissäkit

Teatterilla autoin toista jäsentä tekemään pari ruumista. Nämä tehtiin nopeasti ihan vain teippaamalla sopivia pahvilaatikonosia ja sanomalehteä yhteen ja käärimällä jätesäkkiin, sillä näitä käytettiin ainoastaan varjojen luomiseen eivätkä ne varsinaisesti näkyneet yleisölle.





Teratoomalle löytyi vielä jatkokäyttöäkin. Hain nyt TAMKiin (taas kerran) ja yksi ennakkotehtävistä oli valmistaa kuvaava veistos aiheesta "tomorrow's food". Minä päätin käyttää teratoomaa hyväkseni, ja tein siitä laboratoriokasvatettua, keinotekoista lihaa yksinkertaisesti vaihtamalla nesteen ja etiketit.




Näin'ikkään.

- Mea

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti